Baisikeli – Bikes for a better world

Baisikeli er et cykelværksted, et etisk cykeludlejningsfirma og et originalt internationalt udviklings initiativ baseret på ressourcedeling, vidensusveksling og mikro-lån.

Ved at give brugte danske cykler nyt liv i Afrika, bidrager Baisikeli til bedre transport til den Østafrikanske befolkning og uddannelse af Afrikanske cykelmekanikere.

Baisikeli betyder cykel på swahili – Baisikeli er en privat virksomhed, dedikeret til at forbedre livskvaliteten og gøre transport nemmere og billigere for de fattigste mennesker i verden. Som en social virksomhed er vi meget passionrede omkring vores vision og dedikeret alle ressourcer til vores mission.

Vi indsamler brugte cykler i Danmark sender dem til Afrika hvor cyklerne genererer arbejde, uddannelse samt bedre og billigere transport for alle. Projektet er finansieres via Baisikelis to udlejnings-butikker i Danmark, hvor brugte cykler lejes ud eller sælges.

Ud over at skaffe billig transport, er Baisikelis vigtigste formål at videreføre viden og evner til u-landene, såsom viden om reparationer, logistik og administration. Det sker ved at Baisikelis danske medarbejdere rejser til Afrika et par måneder hvert år for at udveksle idéer og evner med deres afrikanske kollegaer. Vores mål er at skabe en bæredygtig cykelindustri i Afrika – intet mindre!